ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА СОЛНАТА ТЕРАПИЯ ПРИ синузит

Синузитът е често срещано заболяване на околоносните кухини. Според статистиката всяка година в Европа от синузит заболяват 10 милиона души. Всеки десети жител на планетата страда от синузит. Причините за синузита могат да бъдат различни (бактерии, вируси, гъби, алергии) и той се среща по-често през есенно-зимния период и началото на пролетта.

Симптоми: хрема, запушен нос, главоболие, кихане, набъбване на носната лигавица, лицева болка, зачервено гърло, стичане на секрет назад в гърлото, висока температура, втрисане, общо неразположение, мускулни и ставни болки, оток около или под очите, сенки около очите. Секретът от носа може да бъде бистър и прозрачен, или гноен, а може и да липсва при отсъствие на ринит (хрема).

Почти всички синузитни заболявания се третират с антибиотици, спрейове, а при по-тежките състояние се стига дори и до хирургична намеса (пункция). Това обокновенно се налага когато са опитани всички възможности и те не са дали или са дали незначителен резултат.

НО ВЕЧЕ СЪЩЕСТВУВА АЛТЕРАТИВА НА МЕДИКАМЕНТОЗНОТО ЛЕЧЕНИЕ НА СИНУЗИТ, А ИМЕННО СОЛНА ТЕРАПИЯ!!!

- Солта убива бактериите
- Тя има муколитичен ефект, което означава, че премахва задържаната слузта в носа и предпазва имунната система от нови инфекции
- Действа противовъзпалително

назад