още за salt therapy

Солната терапия /халотерапия/успешно повлиява различни заболявания, подобрява имунитета и повишава тонуса на тялото. Но също така е една много добра процедура за подмладяване и релаксация.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СОЛНА СТАЯ

 1. Задължително e влизането с калцуни, които ще получите на рецепцията.
 2. Не е необходимо специално или защитно облекло, фините солни частици не оставят следи. 
 3. Моля, не консумирайте храна и напитки в солната стая!
 4. Не се препоръчва използването на силни парфюми и дезодоранти преди влизане в солната стая.
 5. Моля, ограничете използването на мобилни телефони в солната стая – изключете апаратите или ги оставете на определените за личен багаж места. За сигурността и спокойствието на нашите клиенти сме предвидили индивидуални шкафчета със секретно заключване.
 6. Ако страдате от сериозни заболявани на сърдечно-съдовата система, като порок на сърцето или високо кръвно налягане, препоръчваме консултация с лекар преди подлагане на солна терапия. В случаите на туберкулоза, преболедували туберкулоза, онкологични заболявания и състояния с повишена температура влизането в солна стая е противопоказно. Моля, запознайте се с пълния списък на заболявания, при които не се препоръчва солна терапия или изискват консултация с лекар.

Екипът на Salt Therapy ви пожелава приятни минути в солната стая!

Любопитно

 • В солната стая се разпрашават фини частици специална фармацефтична сол със съдържание 99,95% NaCl. Тези малки частици чиста сол лесно се инхалират и aбсорбират през кожата. Един сеанс в солната стая /40 мин/ се равнява на 4 часа разходка в борова гора.
 • Детоксикация. Вдишването на аерозол от сол по време на терапия активира процесите на пречистване на тялото. Лимфата в тялото се забързва, повишава се метаболизмът и токсините лесно се изхвърлят от организма. 
 • Релаксация. Спокойствие, хармония и почивка, това е усещането след солна терапия. Престоят в специално проектираното помещение с меки цветове и ефирна светлина се превръща в истинска наслада за сетивата. Стресът и умората бързо си отиват, а посетителят е релаксирал.

среда

 • влажност 40-50% 
 • температура 20-24C
 • концентрация на аерозол 0.5-15 мг/м3.
 • размер на солните частици 1-5 микрона.

солната терапия и науката

Научните изследвания върху ефективността на солта започват през 1976 г. в град Солотвино, Западна Украйна. В болнична среда са наблюдавани различни случаи на алергични заболявания. В резултат е установено, че престоят в специална стая, където пациентите вдишват разпрашена във въздуха сол, е ефективно лечение на астма.

Продължителното лечение със сол води до регресия на заболяването при 70% до 80% от случаите. Заболяването престава да се проявява и пациентът постепенно намалява и/или напълно да ограничава приема на лекарства (кортизон, стероиди, и т.н.). По този начин значително се подобрява качеството на живот.

Халотерапията се признава от Директива No. CE93 / 42EEC на медицински продукти на ЕС и може да се използва без ограничения във всяка медицинска практика във всяка страна от ЕС .