Salt Therapy няма възрастови ограничения, абсолютно безопасна е и се съчетава с други физиотерапевтични и немедикаментозни методи – инхалационна фитотерапия, ароматерапия, различни видове масаж, кинезетерапия.

Какво е СОЛна терапия?

Солната терапия е 100% естествен начин за подобряване на здравето, подходящ за деца и възрастни. Успешно благоприятства лечението на:
• дихателни /респираторни/ проблеми
• кожни проблеми
• стрес и безпокойство
• слаб имунитет
• бременни (вътрешните органи се снабдяват по-добре с кислород, дишането става по-дълбоко)
• синузит

Терапевтичната роля на солта е известна на човечеството от векове. Още от времето на императрица Клеопатра се е прилагала халотерапия - терапия със сол.

Халотерапията (произлиза от гръцката дума “halos” -“сол”) е холистичен метод на лечение, провеждащо се в солна пещера или стая от сол, които се характеризират с уникален микроклимат.

Терапията се осъществява чрез впръскване на сух аерозолен натриев хлорид от халогенератор. Въздухът в солната стая е изключително чист, не съдържа микроби, прах или гъбични спори. Частиците сол действат като антибактериални агенти, разтварящи бактериите и замърсителите (прахови частици и дим), попаднали в дихателните пътища от въздуха.

Солта има антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие, както и естествената способност да излъчва отрицателни йони, с което се наутрализира положителният заряд в телата ни.

Заразяването с вирусно респираторно заболяване по време на терапия е невъзможно!