ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА СОЛНАТА ТЕРАПИЯ ВЪРХУ КОЖАТА

КОЖАТА е най-големият орган в човешкото тяло, който непрекъснато е изложен на агресивни атмосферни влияния и замърсители в околната среда. В резултат проблеми като акне, обриви, лишеи, дерматити, алергии и др. са ежедневие.
По време на солна терапия, фините частици сол лесно се абсорбират през кожата и проникват в организма. Активират се естествените възстановителни процеси, предотвратяват се възпаления и се подобрява обновяването на тъканта. Редовната солна терапия прави кожата здрава, красива, еластична и има подмладяващ ефект. Ефективно повлиява акне, псориазис, атопична кожа, лишеи, черни точни и много други др. Вижте пълния списък на заболявания тук: http://salt-therapy.bg/multisite/benefits

Основните кожни болести са контактни алергии (дерматит или контактна екзема), атопична екзема или атопичен дерматит и псориазис. Частиците сол, които се използват в халотерапията могат да повлияят на голяма част от тези заболявания,
ПСОРИАЗИСЪТ е възпалителна болест, която се проявява основно върху кожата, но може да достигне и други области като например ноктите. Счита се като болест, която не е заразна. Терапията на псориазис е предизвикателство, тъй като заболяването не може да бъде излекувано напълно. Някои от терапевтичните методи могат да имат сериозни странични ефекти и поради това трябва да бъдат назначавани само от специалист. Доказано е, че солната терапия или халотерапията повлияват изключително успешно псориазис, като след определен брои процедури (30-40, в зависимост от сериозността) заболяването е сведено до състояние, което не пречи на нормалното съществуване на пациентите - кожата е заздравена, без сърбежи, възпаления, лющене и зачервявания.

КОНТАКТНИТЕ ДЕРМАТИТИ са често срещани и предствавляват основната форма на кожна алергия при контакт с вещества от околната среда. Изчислено е, че около 10% от децата страдат от атопична екзема- възпалително заболяване на кожата придружено от силен сърбеж. Чрез различни механизми кожата реагира на разнообразни стимули, на които други хора не реагират. При около 80% от случаите, освен проявление по кожата, болният или неговите роднини страдат от астма и/или алергичен ринит.

КАК ДЕЙСТВА ХАЛОТЕРАПИЯТА?
При кожни проблеми, попадайки върху кожата солните частици активират регенеративни процеси, стопират възпаления и развитие на бактерии, микроби и микроорганизми, балансират нивото на pH и имат оздравителен ефект.

назад